Mimari olarak bir dış cephe tasarımı şu aşamalar doğrultusunda ilerler. Ön tasarım, şematik tasarım, tasarım geliştirme, montaj, imalat, projelendirme ve sistem tasarımıdır. Tasarım aşaması tekrarlı bir süreçtir fakat yapım aşamasında daha lineer bir durum takip eder. Bu aşamada disiplinlerarası bir çalışmaya gerek duyulur. Yatırımcı, tasarımcı (mimar/iç mimar), cephe danışmanı, sistem tedarikçisi, cephe yüklenicisi, inşaat mühendisi gibi çeşitli sektörlerde aktif görev alan kişilerin bilgileri doğrultusunda ilerlenir.
Cephe tasarımını geliştiren mimardan sonra, cephe danışmanı da fiziksel bir modele dönüştürülen bu yapıya eşlik etmeli; yapım süreçlerinde sistem üreticisi ile cephe yüklenicisinin çalışmalarını denetlemekle yükümlü olmalıdır. Sistem tedarikçisi, talep edilen performans gereksinimlerini karşılayan cephe bileşenlerinin tasarım ve üretimini gerçekleştirmekle sorumludur. Cephe yüklenicisinin görevi ise sistem üreticisinden satın aldığı cephe sistemlerinin veya bileşenlerinin montajını gerçekleştirmektir.
İnşaat mühendisi ise binanın statik analizini gerçekleştiren kişidir. Bu paydaşların giydirme cephe tasarım ve uygulama sürecine katılımı proje gereksinimlerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Genel olarak paydaşlar arasındaki işbirliği çalışmaları sürece bağlı olarak aşağıda açıklanmaktadır.
Giydirme cephelerde tasarım sürecini mimar üstlenir fakat diğer meslek gruplarındaki arkadaşlarımızdan da destek almak suretiyle ilerlemek çok daha doğru olacaktır.
Tasarım kararını alırken, diğer verileri de analiz etmek; giydirme cephenin performans gereksinimlerini ve uygulama detaylarını doğru bir şekilde aktarabilmek için cephe danışmanı ile ortak paydada buluşup ilerlemek gerekecektir.
Cephe danışmanı ve mimar bir araya gelerek binanın konumunu, alan büyüklüğünü, kullanım amacını belirleyerek ilerler ve yönetmelik doğrultusunda cephenin fonksiyonel ihtiyaçlarını karşılarlar. Tasarım ve yapım sürecinde, müşteri istekleri doğrultusunda eş bir payda bulunup cephe konsepti çıkarılır. Cephe sisteminin malzeme seçimleri, plan, kesit ve görünüşlerin hazırlanması, farklı disiplinler ile kesişim detayları şeklinde de ilerler ve nihai olarak nasıl görüneceğine ilişkin 3d görselleştirme de sunulabilir.